advert 1
advert 2
advert 3

Naključne slike

image20.jpg
Tranzicijska gibanja PDF Natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 
Prispeval Administrator   
Ponedeljek, 09 Marec 2015 09:42

Vabljeni na predavanje Jane Milovanović z naslovom Tranzicijska gibanja, prostori sodelovanja in odporne skupnosti. Dobimo se v petek, 13. marca, ob 18. uri, v Gostilni Kmečki hram.

 

resilience

 

Kaj je tranzicijsko gibanje in kako nastane? Na začetku je peščica ljudi, ki se odločijo, da bodo namesto vsiljenim potrošniškim željam zadostili svojim resničnim potrebam - po medsebojnem povezovanju, druženju, osmišljevanju časa, možnosti soodločanja in sonaravnem bivanju. Da bodo njihova življenja manj odvisna od fosilnih goriv in sodobne potrošniške družbe, ki jo le-ta poganjajo. Skozi lokalne, ustvarjalne in praktične procese iščejo alternativne rešitve za povsem vsakdanjo rabo. Razvijajo skupnosti, ki so bolj odporne na gospodarsko krizo in klimatske spremembe.

Tranzicijska gibanja vznikajo po vsem svetu, širijo se hitreje od aktualnih ošpic. Ker že je skrajni čas, da tudi Kostanjevici na Krki povečamo lokalno odpornost, te vabim na seansko navdiha - predavanje o tranzicijskem gibanju, odpornih skupnostih, prostorih sodelovanja in učinkoviti samoorganizaciji. Ogledali si bomo tudi dokumentarni film In transition 2.0 s hrvaškimi podnapisi.

 

vir novice: spletna stran društva Tera Verra