advert 1
advert 2
advert 3

Naključne slike

fotogr175176_manjsa.jpg
Naša prva mladinska zgodba v Kmečkem hramu PDF Natisni E-pošta
Uporabniška ocena: / 0
SkromnoOdlično 
Prispeval Administrator   
Sreda, 08 April 2015 16:39

V Kostanjevici na Krki, natančneje v Gostilni Kmečki hram, bo 24. aprila potekal prav poseben dogodek. Gre za zgodbo, ki so jo začeli snovati mladi Kostanjevičani in Kostanjevičanke nekega pomladnega večera. Komisija za uničevanje vina, kot so se takrat poimenovali, je omogočila izmenjavo idej in tkanje posebnih stikov.

Tako je nastal dogodek z naslovom Naša prva mladinska zgodba. Veseli in ponosni smo, da se bo odvil ravno pri nas v Gostilni Kmečki hram.

 

Več o dogodku (vir: uradna FB stran)

Zgodba, ki jo je napisala Komisija za uničevanje vina, je bila sicer prva, vsekakor pa ni bila zadnja. V želji po prebujanju in povezovanju naše skupnosti vam, drage sokrajanke in malo cenejši sokrajani, z zanosom in s ponosom napovedujemo naslednjo zgodbo, ki se ima zgoditi – to bo naša prva skupna Mladinska zgodba v Kmečkem hramu.

Tokrat bomo mladi nadaljevali v nagnjenju k vsemu nenavadnemu in eksotičnemu, posebno pa bomo v ljubezni do glasbe nenehno iskali melodijam in razpoloženju ustrezen izraz, kot ga je v svojih grafičnih listih Koncert v lesorezu iz 1921, Pianistka iz 1957 in Sonata iz 1960 upodobil Božidar Jakac, umetnik, ki je močno zaznamoval kulturno zgodovino našega mesteca.

V gostilni Kmečki hram bomo mladi (skupina Mladinski svet v nastajanju) pripravili kulturno-zabavni program, pri katerem bodo sodelovali tudi različni lokalni glasbeni izvajalci. Do sedaj potrjena izvajalca sta duet Beno Kovačič in Primož Pibernik (Kolaž) ter brežiški kantavtor Peter Dirnbek in moderator večera Stane Tomazin. Za konec pa nas čaka še glasbeno presenečenje!

Na dogodku bo svoje fotografije razstavila mlada kostanjeviška umetnica Maruša Lapuh z razstavo, ki ji je nadela ime: Salvador Dali VS Maruša Lapuh.

Dogodek bo v soju zvezd in žarometov potekal na letnem vrtu gostilne Kmečki hram, v primeru slabega vremena pa se bomo preselili pod streho.

Ker je del kostanjeviške gostilniške kulture, da se samo stoka in pritožuje, kako se v Kostanjevici nič ne dogaja, je tu priložnost, da nas s svojo udeležbo podprete in – če seveda želite – ponudite pomoč pri soustvarjanju naslednjih dogodkov.

K SKUPNEMU PISANJU NOVE ZGODBE VABLJENI VSI MLADI PO SRCU IN PO DUŠI!

VSTOP JE PROST!

 

Se vidimo v petek, ob 20. uri!