advert 1
advert 2
advert 3

Naključne slike

fotogr175137_manjsa.jpg
O nas PDF Natisni E-pošta

Gostilna se nahaja v samem centru Kostanjevice na Krki na otoku ob glavnem trgu, ki ga domačini imenujejo "Ta mal plac". V sklopu gostilne imamo vinoteko z 250 različnimi vrstami slovenskih in tujih vin. Svojim gostom radi ponudimo predvsem vina posavske vinorodne dežele. V gostilni lahko sprejmemo v večji sobi 130 oseb, v drugih dveh manjših pa skupaj 140. Sicer pa je kapiciteta skupno z letnim vrtom ob neposredni bližini Krke 400 gostov.

 


zemljevid_kostanjevica

 

Legenda:

1 - Gostilna kmečki hram d.o.o.

2 - Lamutov likovni salon (nekdanji dvorec Spanheimov)

3 - Pizzerija Otok

4 - Cerkev sv. Miklavža

5 - Cerkev sv. Jakoba

6 - Osnovna šola Jožeta Gorjupa

7 - izposoja kanujev in panoramski poleti z balonom

 

V notranjosti gostilne, kakor tudi izven nje, je izviren in lep ambient. V zunanjosti se nahajajo različna stara kmečka orodja in pripomočki, stare vinske preše, igrala za otroke, itd.

Vsakodnevno Vam nudimo: malice, kosila in jedi po naročilu. Ob nedeljah in praznikih imamo tudi bifejska (samopostrežna) kosila. Med jedmi Vam lahko ponudimo domače mesnine, kot so razne salame, bržole, slanine, poleg pa vam postrežemo s »solato iz kaše«. Med hišne specialitete spadajo dimljen file iz postrvi in file iz krapa z jurčki in polento, goveji jezik z bučnim oljem, domača gobova juha z krompirjem in šatrajem, file postrvi in krapa na žaru z ajdovo rižoto, domače pečene race z mlinci in druge tradicionalne jedi.

 

Poznani smo tudi po jedeh imenovanih »Pod peko« (oz. "Pod klobukom"). Ta izraz uporabljajo domačini, kakor tudi v nekaterih predelih Hrvaške. Gre za posebej prilagojeno posodo spokrovom, katera je namenjena pripravi jedi v žerjavici. Dobavitelj naših rib je znana ribogojnica Goričar. V notranjosti gostilne, kakor tudi na letnem vrtu pečemo na ražnju odojke in jagenjčke, sami pečemo tudi svoj domači kruh, kot so koruzni, ajdov itd. Imamo odlične domače sladice - jabolčni zavitek, različne torte, čokoladni mousse, jogurtova strjenka, razne sadne rezine, tradicionalna pogača "cop na lop" ali "potepača" ...

 

Sprejemajo zaključene družbe do 400 gostov po predhodnem dogovoru in rezervaciji. Zaradi velikosti je gostilna idealna za razna poročna slavja , birme, obletnice itd. Uredili smo tudi dvorano za razne seminarje, izobraževanja in usposabljanja do 60 oseb. V dvorani je tudi ozvočenje, imamo lasten projektor, ki je na voljo za izposojo. Trenutno smo v fazi urejanja prenočišč za goste. Tako bomo uredili 25 sob za približno 50 oseb. Imamo veliko parkirišče in urejen dostop za invalide. Gostom radi nudimo turistične informacije, istočasno pa po predhodnem dogovoru za zaključene družbe organiziramo razne izlete po bližnji okolici.

Zadnjič posodobil Sreda, 04 Junij 2014 10:10
 

Facebook in Google+ profil

Poiščite nas tudi na:
fbgoogle+